Flights – de keuze is reuze

Voor de meeste darters is de flight datgene waarmee ze zich willen onderscheiden van de rest. Je eigen naam erop, een grappig plaatje, of juist een effen kleur. Zit er ook een wezenlijk verschil tussen al die flights?

Vroeger waren de shafts van hout en zaten er plastic veertjes op die zorgden voor stabiliteit. Tegenwoordig zijn de shafts van plastic of aluminium en de flights van plastic. Een enkele flight is nog van linnen gemaakt.

Vormen

De meeste flights hebben een soort van 5-hoekige ruitvorm, soms zijn ze wat meer uitgerekt en bij hoge uitzondering kom je nog ovale flights tegen.

Verschillende shafts en flights.
Bron: WikiPedia

Flights kiezen

Waar je als eerste op moet letten als je flights uitzoekt is de stevigheid van het plastic waarmee het gemaakt is. Goedkope flights zijn meestal van erg dun pastic gemaakt waardoor ze sneller beschadigen als ze door een pijl worden geraakt, sneller uit de shaft vallen, en lastiger weer op de shaft te doen. Met flights van merken als Unicorn, Winmau, Harrows, Ruthless en Penthatlon zit je eigenlijk altijd goed.

Kleuren, plaatjes en teksten

Om je pijl te personaliseren is de flight misschien wel het belangrijkste onderdeel van jouw pijl. Sommige mensen geven er niet veel om, die willen gewoon een goede flight, maar een hoop mensen vinden een leuk plaatje of zelfs het bedrukken met je eigen (bij)naam op hun flight te zetten, misschien helpt dat mentaal ook om beter te spelen, je weet het niet.

Zelf speel ik graag met holograpische flights, die een mooi effect geven in het licht, maar tegenwoordig speel ik met zwarte flights. Als ik nog eens mooie flights tegenkom dan zal ik die zeker kopen.

Flights laten bedrukken

Je kunt ook je flights laten bedrukken met bijvoorbeeld je naam, of je bijnaam. Er zijn genoeg bedrijven in Nederland die dat voor je kunnen doen, Google staat er vol mee.

Reacties