Oefeningen voor gevorderden

De volgende oefeningen zijn oefeningen die de pro’s ook gebruiken om hun spel te verbeteren.

20 in 20

De eerste oefening is ’20 in 20′. Deze oefening helpt om de grote getallen te raken. Het is een hele makkelijk opdracht, 20 keer achter elkaar in de 20 gooien. Gooi je na bijvoorbeeld 13 pijlen een 1 of een 5, dan moet je weer opnieuw beginnen. Als je 20 keer 20 hebt gegooid dan ga je naar de 19. Ook de 19 probeer je 20 keer achter elkaar te raken. Gooi je hier een 7 of 3, dan begin je weer bij de 19, of weer helemaal terug bij af (20), als je het jezelf echt moeilijk wil maken.

Round of doubles

Bij deze oefening probeer je elke beurt dubbel te gooien. Je begint met de dubbel 1, de volgende beurt dubbel 2, etc. Als je geen dubbel raakt moet je weer bij dubbel 1 beginnen. Heb je met de eerste 2 pijlen wel de goede dubbel gegooid, dan alvast de volgende dubbel gooien, zodat je een extra pijl hebt om de dubbel te raken, omdat je in de volgende beurt dan weer drie pijlen hebt voor het volgende getal.

121-en

Je hebt 2 beurten om 121 uit te gooien. Gooi je hem uit dan ga je naar 122, gooi je hem niet moet je de volgende beurt een getal lager beginnen. De beste oefening om de check-outs te oefenen!

Reacties