Darts

Voor de darts zijn er niet al te veel regels, behalve dat een dart niet zwaarder mag zijn dan 50 gram, en niet langer dan 30,5 cm. Over het algemeen bestaat een dart uit 4 onderdelen, een punt, een barrel, een shaft en een flight.

De punt

dartpunt-zilver

De punt van een dart is gemaakt van metaal. Omdat de punt het ijzer van het bord of de vloer soms raakt kan deze slijten. Met een slijpsteentje kun je je punten weer scherp krijgen.

De barrel

barrels

De barrel is het gedeelte van de dart wat je vasthoudt. Goedkope darts zijn gemaakt van een legering met messing, duurdere (professionele) darts bestaan uit een legering van nikkel en zilver, of tungsten (wolfraam). Meer over de barrel en je darts uitkiezen vind je hier.

De shaft

gb20_R_151f25db

De shaft is het gedeelte tussen de barrel en de flight, en houdt de flight vast. Met een schroefdraad wordt de shaft aan de barrel geschroeft. Shafts kunnen gemaakt zijn van plastic, aluminium of een combinatie van kevlar en carbon. Shafts zijn in verschillende maten verkrijgbaar.

De flight

91LUFvg17PL._SL1500_

De flight zorgt voor stabiliteit van de dart, en variƫren in lengte, breedte en vorm. Normaal gesproken hebben flights 4 vleugels, maar sinds enige jaren zijn er ook flights met 3 vleugels verkrijgbaar. Flights zijn gemaakt van plastic, vroeger bestonden er ook stoffen flights.